Kælekaniner​

Der kommer efterhånden flere og flere kælekaniner til undersøgelse hos dyrlægen.

Dette er skønt, for de har tidligere været en meget overset dyregruppe og kan blive fantastiske familiedyr på niveau med katten.

Jeg har taget kurser i kaninsygdomme og behandling af disse og er godt klædt på til at hjælpe, hvis din lille langørede ven får brug for det.

Både hvad angår Den største dødsårsag hos kaniner i Danmark er pt. Tandproblmer. Man kan forebygge mange tandproblemer og andre sygdomme hos kaniner ved hjælp af korrekt fodring, og ved at følge foder-pyramiden. vejledning af fodring, motion og behandling af kaninen.

Ny Vaccine

​Der er kommet en ny vaccine på det danske marked, så nu har vi mulighed for at vaccinere kaniner mod de to sygdomme myxomatose (kaninpest) og Rabbit haemorrhagisc diasease (RHD). De to sygdomme har det til fælles at der ingen behandling findes og at smittede kaniner oftest før efter et kort, intenst sygdomsforløb.​

Myxomatose er en virussygdom der smitter fra kanin til kanin, men også kan overføres via myg og lopper.

Sygdommen giver hævelser i hovedet og ved købsdelene, øjenbetændelse, appetitløshed og feber. De dør typist i løbet af 2 uger.Kaniner kan vaccineres fra de er 5 uger og det er kun nødvendig med en vaccine som grundvaccination. Herefter årlig vaccination.

RHD er ligeledes en virussygdom der er meget smitsom. Den smitter både ved direkte kontakt, men også med vinden eller ting/tøj der har været i kontakt med smittede dyr. Symptomerne kan være meget forskellige, men der ses høj feber og mange dør i løbet af 12-36 timer. Kaninerne dør fordi der danner sig blodkoagler i organerne. Hos lette angrebne ses hævelser omkring øjne og lammelser inden de dør. 90% af smittede kaniner dør.

Jeg tilbyder denne vaccine samt sundhedsundersøgelsen. Ved vaccination undersøges almentilstand, der udfyldes sundhedsbog, tænder tjekkes og der klippes kløer hvis de trænger.​

Hvorfor vælge
​Hodsager Dyrlæge?

Højt fagligt nivau

Ærlig

Punktlig

Serviceminded

Udkørende

Fri tidsbestilling

Gode priser

Kontakt Hodsager Dyrlæge

Jeg besvarer henvendelser inden for 48 timer.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hodsager Dyrlæge ApS​

​Bjørnkærvej 4, 7830 Vinderup

​CVR: ​35660119

Telefon: 31 31 65 76

(Telefontid: Man-fre 8.00-9.00)

SMS:31 31 61 01

christina@hodsagerdyrlaege.dk